martes, 27 de abril de 2010

Grease


Grease es va estrenar a Broadway al 14 de febrer de 1972 i ha triunfar en tot el món. Al 1979 es va registrar com l’espectacle de més llarga durada en la història de Broadway.
Els co-creadors, Jim Jacobs i Warren Casey. Va ser en un teatre experimental a Chicago el 5 de febrer de 1971 que finalment van portar la seva obra al públic, amb el títol que evoca l’estil de finals dels 50, el cabell pentinat cap enrere i el menjar ràpid: Grease.
En 1979 Grease va ser enregistrat com l’espectacle de més permenència en l’història de Broadway, i l’exitosa pel•lícula protagonitzada per John Travolta i Olivia Newton-John va resultar la pel•lícula musical més taquillera.
En John Travolta en la versió original de 1972 feia de Doody, el “pringat” que idulatrava a Dany Zuco.
Aquest musical es va portar al cinema, la prel•lícula va ser rodada al 1978 i estrenada al 1979.
L’argument del musical i la pel•lícula està basada en la vida d’uns joves d’institut dels anys 50. Els protagonistes,Sandy i Danny, han passat un romàntic i maravellós estiu junts, però les vacances s’han acabat i els seus camins es separen. Al tornar a començar l’institut Rydell, tots dos tornen a trobar-se de manera inesperada, però el problema és que Danny ja no és el mateix que abans, ara és un noi cregut i insensible, que només vol presumir i fer-se el dur davant dels seus amics.

Versió original:
Coreògraf - Patricia Abedul
Director -Tom Moore
Director Musical - Louis St. Louis
Danny Zuko - Barry Bostwick
Sandy Dumbrowski - Carole Demas

jueves, 22 de abril de 2010

Opinions i Notícies: Jesus Christ Superstar


Opinió:
No és la típica representació teatral dels últims dies de Jesucrist com les representacions que es fan per Setmana Santa, i dóna diferents punts de vista sobre la història bíblica. Cada personatge està adaptat als problemes socials que resultaven ser projeccions de realitats coetànies, i un Crist més hippie que mai. És una manera d’explicar la història sense avorrir el públic, és la història en versió entretinguda i han utilitzat la música i el ball per cridar l’atenció del públic, sobretot laic i jove.


Notícia del País, 19/9/2007: http://www.elpais.com/articulo/cultura/Jesucristo/Superstar/regresa/vaqueros/32/anos/despues/elpepucul/20070919elpepucul_4/Tes
El Teatro Lope de Vega de Madrid estrena hoy la nueva versión del musical Jesucristo Superstar, una ópera protagonizada por Miquel Fernández, Ignasi Vidal y Lorena Calero, que recuerda a ritmo de rock los siete últimos días de la vida de Jesús en Jerusalén. En esta ocasión, los actores cambian las túnicas y las sandalias por vaqueros y deportivas, acorde con la contemporaneidad de la historia.
El director de esta nueva versión, el británico Stephen Rayne, pretende “reinventar para una audiencia del 2007”, la ópera rock que Andrew Lloid Weber y Tim Rice crearon en 1970, y que en su primera versión en español, hace 32 años, protagonizaron Camilo Sesto, Teddy Bautista y Ángela Carrasco.

Rayne, que ha dirigido numerosos musicales en Reino Unido y en Estados Unidos, explicó que cuando Lloid Weber y Rice escribieron la partitura, quisieron crear una obra “joven y moderna” que contase los últimos días de Jesús “de manera fresca”. Con ese mismo espíritu se pondrá sobre las tablas este nuevo Jesucristo Superstar, que tendrá muy en cuenta la situación actual en Oriente Medio, "similar en muchos aspectos a la que cuenta esta historia".

La estética del montaje también se ha guiado por esta premisa y ha sido concebida desde "una óptica moderna y actual", que pondrá en escena "un vestuario similar al que usan los jóvenes de hoy en día en Oriente Medio" y que combina "prendas actuales como vaqueros, chándales y deportivas con ropas más tradicionales", contó Rayne.

Sin Camilo Sesto

Camilo Sesto, Teddy Bautista y la cantante dominicana Ángela Carrasco fueron los principales protagonistas de la versión española que se estrenó en 1975 y que obtuvo un gran éxito en nuestro país. Posteriormente, hubo otra versión en 1984 con Pablo Abraira y Pedro Ruy-Blas y que contó, al igual que en su primera representación, con la dirección de Jaime Azpilicueta.

En esta ocasión, los actores que darán vida a los personajes bíblicos están encabezados por Miquel Fernández (que ya ha participado en otros musicales como Hoy no me puedo levantar o We will rock you) en el papel de Jesús, Ignasi Vidal (Rent, Grease) como Judas y Lorena Calero (Queen) como María Magdalena.

miércoles, 21 de abril de 2010

Jesus Christ Superstar


Jesucristo Superstar és un musical, les lletres són de Tim Rice i la música d’Andrew Lloyd Webber.
Aquest musical està basat en la narració de l’última setmana de vida de Jesús d’acord a l’evangeli de Sant Joan, començant per la preparació de Jesús i la seva arribada amb els deixebles a Jerusalem, i acabant en la Crucifixió.
Una gran part de la trama es centra en el personatge de Judes, que apareix com una figura tràgica que està desencisat amb el que veu com una manca de planificació per part de Jesús i que s'alarma davant les recents mencions a la seva divinitat. Judes tem que Jesús condemnarà al poble jueu a la destrucció a mans dels romans.
Durant el muntatge apareixen actituds i sensibilitats del segle XX, així com al•lusions iròniques a la vida moderna, a més de la descripció política dels fets. Les produccions teatrals i cinematogràfiques mostren diversos d'anacronismes intencionats.
El musical es va estrenar a Broadway al 1971, provocant una certa controversia. Molts grups religiosos van protestar a la porta del teatre, reclamant que l’espectacle mostrava un retrat sacrilègic de Jesús al mostrar només la seva cara humana.
A la producció de Broadway al 1971 va guanyar el Premi Theatre World i el Premi Drama Desk.
Al 1973 s'estrenà una adaptació cinematogràfica de Jesus Christ Superstar, sent la vuitena pel•lícula més taquillera de l'any. La pel•lícula, dirigida per Norman Jewison, va ser rodada a Israel i a d'altres localitzacions de la zona.

Un fragment del musical de la versió del 1973:

Opinió i notícies: Cabaret


Cabaret és un musical molt entrtingut i amè. La majoria de cançons són molt conegudes per tothom i encara que no hagis vist el musical les has sentit alguna vegada.
Personalment considerem que encara que sigui un musical antic actualment encara es veu modern, no com West Side Story que queda bastant passat de moda.

No hem trobat cap notícia recent, de cap teatre on actualment aquet musical s'estigui representant possiblement no hi hagi cap companyia en actiu que el representi.
Noticia:


CASTEJÓN
La obra musical "Cabaret" se representa este fin de semana
ENRIQUE MORANCHO . TUDELA Viernes, 8 de mayo de 2009 - 04:00 h.
El grupo de teatro Castejón de la Barca volverá a representar su última obra "Cabaret" este fin de semana tras el éxito de las cuatro sesiones anteriores. Lo hará en funciones de sábado y domingo a las 19 horas en el centro cultural Sarasate. El precio de la entrada es de 6 euros. Se puede adquirir en el Museo del Ferrocarril o en la taquilla.

El director, Jon Súbtil, manifestó sentirse "orgulloso" por el éxito obtenido y aseguró que numerosos medios de comunicación se han interesado en los últimos días por la trayectoria del grupo. "Hemos recibido ofertas para representar la obra en otras localidades, pero de momento nos vamos a centrar en cumplir los compromisos adquiridos con el Ayuntamiento de Castejón. Después, estudiaremos las ofertas para concretar fechas y la disponibilidad de los actores.", afirmó.





Ens agraderia que si algú en troba alguna notícia abans que nosaltres ens ho fes arribar el més aviat possible.



http://www.todomusicales.com/index.php

en aquesta web podeu trobar informació de la cartellera actual dels teatres més importants!



Video: escena del musical CABARET

martes, 20 de abril de 2010

Cabaret


El segon musical de la nostra llista és Cabaret, un dels musical més coneguts de l’història
que va ser posat en escena el 1966.
És un musical basat en un llibre de Joe Masteroff, que està basat en l’obra de John Van Druten, I Am a Camera, de 1951, que alhora està adaptada de la novel•la Goodbye to Berlin, de Christopher Isherwood. Ambientada al 1931 a Berlín, mentre que els nazis assoleixen el poder a Alemanya, es centra en la vida nocturna del sòrdid Kit Kat Klub, en la relació entre la cantant anglesa de cabaret Sally Bowles i el jove escriptor nord-americà Cliff Bradshaw.
També hi ha una altra trama, centrada en el romanç entre la propietaria de la casa d'hostes on viuen Sally i Cliff, Fräulein Schneider, i el seu hoste Herr Schultz, un venedor de fruita jueu. Contemplant l'acció està l’Emcee, que actua com a Mestre de Cerimònies al Kit Kat Klub i serveix com a metàfora constant de l'estat de la societat a la Alemanya de Weimar durant l'espectacle.
El musical va obtenir 8 premis Tony, els més importants del gènere.
Cabaret es va representar per primera vegada el 20 de novembre del 1966 el treatre Broadhurt de Nova York, on la primera temporada va durar 3 anys amb un total de 1166 representacions.
És un musical que ha prosperat i se n’han fet més versions

Música: John Kander
Lletres: Fred Ebb
Director versió original: Harold Prince
Intèrprets: Jill Haworth (Sally), Bert Convy (Cliff), Lotte Lenya (Fräulein Schneider), Jack Gilford (Herr Schultz) i Joel Grey (Emcee).

lunes, 19 de abril de 2010

Opinions i Noticies: West Side Story


Consederem que és un musical molt important, ja que va ser un dels primers i ha donat lloc a un nou gènere musical. També va ser una gran innovació pel teatre i pel ball. En opinió personal, a nosaltres per a no és un musical que ens agradi molt, ja que se'ns fa una mica pesat. La veritat és que les quatre hem estat d'acord a l'hora de fer l'opinió.


Noticia:

http://www.todomusicales.com/content/content/1411/la-gira-mundial-de-west-side-story-llega-a-santander/

La gira mundial de WEST SIDE STORY llega a Santander

20/08/2009
Tras su paso por Madrid el pasado mes de junio, la gira mundial de WEST SIDE STORY vuelve a España, representándose en Santander del 22 al 24 de agosto y en Gijón los días 26 y 27 de agosto.

WEST SIDE STORY inauguró el pasado 25 de junio el nuevo Escenario Puerta del Ángel de los Veranos de la Villa 2009, un espacio situado en la madrileña Casa de Campo con capacidad para 2.500 espectadores. El mítico musical de Leonard Bernstein (música), Stephen Sondheim (letras) y Arthur Laurents (libreto) estuvo en Madrid hasta el 5 de julio. Tras su paso por diversas ciudades europeas, WEST SIDE STORY vuelve a España pare representarse en Santander del 22 al 24 de agosto y en Gijón los días 26 y 27 de agosto.

Hoy el director musical Donald Chan, y los intérpretes Chad Hilligus y Scott Sussman (alternantes de Tony), Ali Ewoldt y Kendall Kelly (alternantes de Maria) y Emmanuel de Jesus (Bernardo), han presentado en Santander el musical acompañados del consejero de Cultura, Turismo y Deporte de Cantabria, Francisco Javier López Marcano; el alcalde de Santander, Íñigo de la Serna; y el director del Festival Internacional de Santander (FIS), José Luis Ocejo, entre otros.

La Sala Argenta del Palacio de Festivales de Santander acogerá el espectáculo en cuatro funciones, una más de las previstas inicialmente, ya que se agotaron las localidades para las tres programadas (sábado 22, domingo 23 y lunes 24 a las 21h). Las ventas han continuado a buen ritmo y ya sólo quedan algo más de medio millar de entradas para la función extra, programada el domingo a las 16h.

Con motivo del 50 aniversario de su estreno en Broadway, esta nueva producción del musical ha intentado recuperar el montaje original de su creador Jerome Robbins para Broadway, "preservando las intenciones del creador del musical", como el número de América donde sólo actúan chicas, ha señalado Donald Chan.

Por su parte, Emmanuel de Jesus Silva, que encarna el personaje de Bernardo, ha declarado: "cualquier inmigrante puede relacionarse con esta historia" porque transmite "un mensaje universal de amor, odio, conflictos, temor, y de la lucha de los humanos por sobrevivir".

Esta producción está dirigida por el norteamericano Joe McKneely, que había sido asistente de Jerome Robbins, coreógrafo y director de la producción original. Se estrenó en noviembre de 2007 en París con motivo de la conmemoración del 50º aniversario del musical y desde entonces ha recorrido diversas ciudades de todo el mundo, representándose en el Sadler’s Wells Theatre de Londres en verano de 2008, con gran éxito de público y crítica, finalizando su gira por el Reino Unido el pasado 25 de julio.

Es este éxito el que ha motivado la creación de una segunda producción paralela que está recorriendo ciudades de todo el mundo, entre ellas Madrid, y que inició los ensayos el pasado 4 de mayo en Alemania, estrenándose en Lyon (Francia) el 16 de junio. Tras su paso por el Teatro de la Laboral de Gijón -donde las entradas están prácticamente agotadas-, WEST SIDE STORY visitará Israel, Holanda, Bélgica, Suiza y Alemania.

Les dues produccions més recents són:

Londres, 2008

Nueva York, 2009

De la ultima cal destacar els premis que ha aconseguit.


Què opineu sobre West Side Story? El coneixieu? Esteu d'acord amb nosaltres?

lunes, 12 de abril de 2010

West Side Story






El primer musical del qual parlarem serà WEST SIDE STORY, ja que en la nostra llista de musicals més rellevants és el més antic. Posat en escena en el 1957.









West Side Story es un dels musicals més famosos del mon inspirat en la obra de teatre Romeu y Julieta de Shakespeare. Es una espècie de actualització del lema del amor impossible per la part racial y urbana. El musical va ser innovador: per els balls, que formen part de la acció dramàtica; per la música molt variada de Bernstein (ritmes llatins, jazz, cançons d’amor de gran bellesa melòdica...) y per la temàtica. Una de las cançons més famoses d’aquesta obra és Amèrica on el contraposen les dues visions dels immigrants al arribar a Estats Units: la il·lusió per la llibertat, la modernitat y el consumisme, y per altra banda el desengany davant la marginació racista i la pobresa.

Director de escena: Joey Mc Kneely
Director musical: Donald Chan

Interpretes principals: Chad Hilligus, Scott Sussman, Ali Ewoldt, Kendall Kelly, Oneika Phillips, Michael Jablonski, Emmanuel de Jesus Silva.

Es va estrenar per primera vegada el 27 de setembre de 1957en el mític Winter Garden Theatre de Nueva York de la mà de Jerome Robbins.


En el seguent video podreu veure l'escena de Amèrica:

domingo, 11 de abril de 2010

EL NOSTRE BLOG

Som l’Andrea, la Berta, l’Idoia i la Júlia i el nostre blog serà sobre els grans musicals del llarg de la història. Aquells musicals que sempre s’acaben nombrant en un moment o altre encara que sigui de fa quaranta anys enrere, o potser seixanta. Musicals que siguis de la generació que siguis els coneixeràs i podràs anar a veure l’espectacle ja que contínuament es van representant.

A la vegada també us informarem de notícies sobre nous musicals, musicals que qui sap si algun dia arribaran als nostres néts?

Aquest blog no només serà un blog informatiu, sino que volem que tothom digui la seva opinió i evidentment nosaltres us direm la nostra.